آسمان‌خراش‌هایی که نفس می‌کشند؛ این سازه‌های آینده‌نگرانه را هوش مصنوعی طراحی کرده است

یک معمار هندی با استفاده از ابزار هوش مصنوعی Midjourney دست به طراحی آسمان‌خراش‌های متفاوت زده است.

هوش مصنوعی روزبه‌روز پیشرفته‌تر می‌شود و نقش مهم‌تری در زندگی انسان ایفا می‌کند. حالا معماری به نام «ماناس باتیا» تصمیم گرفته از هوش مصنوعی برای طراحی آسمان‌خراش‌ها و شهرهای آینده استفاده کند که نتایج جالبی در پی داشته است.

 

در مجموعه تصاویری که توسط این طراح هندی منتشر شده، آسمان‌خراش‌هایی را می‌بینیم که با طبیعت همزیستی دارند. این معمار برای سازه‌هایش از هوش مصنوعی Midjourney استفاده کرده که نتیجه این کار طراحی آسمان‌خراش‌های با قابلیت رشد و تنفس بوده است.

آسمان‌خراش‌هایی که نفس می‌کشند

ابزار هوش مصنوعی Midjourney که توسط باتیا مورد استفاده قرار گرفته، بر اساس دستورات متنی، تصاویر تولید می‌کند و این معمار برای پروژه‌‌ای به نام «AI x Future Cities»، از عبارت‌هایی مانند «برج‌های آینده‌نگرانه»، «فناوری اتوپیایی»، «همزیستی» و «مواد زیست‌تابی» استفاده کرده و با مجموعه‌ای از تصاویر آسمان‌خراش‌های متفاوت در شهرهای مدرن روبه‌رو شده است.

به گفته باتیا، طراحی هرکدام از این آسمان‌خراش‌ها نزدیک به 20 دقیقه زمان برده و البته برای اینکه به نتیجه دلخواه برسد، تا 100 بار دستورات را بهینه کرده است. در نهایت هم با استفاده از فتوشاپ، طراحی‌ها را بهبود داده تا ظاهر جذاب‌تری پیدا کنند. علاوه بر این، هربار که دستورات تازه‌ای به هوش مصنوعی داده می‌شد، خودش را تمرین می‌داد و تصاویر بهتری ارائه می‌کرد.

در پروژه دیگری به نام «Symbiotic Architecture» یا «معماری همزیستی»، باتیا به دنبال طراحی آسمان‌خراش‌ها با مواد زنده بود و برای اینکار از بلندترین درخت دنیا به نام «هایپریون» در کالیفرنیا با ارتفاع 115 متر الهام گرفت.

باتیا معمار یک شرکت هندی به نام «Ant Studio» است که در زمینه پروژه‌های مربوط به سیستم‌های تهویه مطبوع طبیعی و کاهش مصرف انرژی کار می‌کند. به همین دلیل در پروژه مفهومی باتیا شاهد پوست طبیعی درخت برای خنک کردن ساختمان با فرایند طبیعی تبخیر و تعرق و تنظیم دما در طول روز هستیم. به گفته باتیا، اگر مصالح ساختمانی ارگانیک داشته باشیم که بتوانند رشد و زندگی کنند، تهویه مطبوع از طریق فرایندهای طبیعی صورت می‌گیرد.

اگرچه با طرح‌های مفهومی روبه‌رو هستیم که در آینده نزدیک به واقعیت نمی‌پیوندند، اما می‌توانند روی خلاقیت مهندسان تاثیرات مثبتی داشته باشند و آینده‌ای را امکان‌پذیر کنند که امروزه به ذهن اکثر افراد نمی‌رسد. به احتمال بسیار زیاد در آینده نزدیک هوش مصنوعی نقش پررنگ‌تری در دنیای معماری و طراحی ساختمان‌ها پیدا می‌کند.

منبع:

https://digiato.com/article/2022/09/12/manas-bhatia-ai-generated-surreal-symbiotic-architecture

۰ ۰

این جعبه دنده مینیاتوری قدرت میکروربات‌ها را افزایش می‌دهد

در طول چند سال گذشته، دانشمندان در حال کار روی ربات‌های کوچکی بوده‌اند که می‌توان آن‌ها را برای انجام اقدامات پزشکی به بدن انسان‌ها تزریق کرد. آن‌ها امیدوار هستند تا بتوان از چنین ربات‌هایی برای یافتن و از بین بردن تومورهای سرطانی استفاده شود. با این حال، چنین ربات‌های کوچکی برای حمل سامانه تولید نیرو خود بسیار کوچک هستند و باید آن‌ها را با استفاده از یک میدان مغناطیسی خارجی تنظیم کرد.

با کوچک‌تر شدن ربات‌ها، قدرت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد، زیرا جرم بسیار کمی دارند. حالا محققان موسسه سیستم‌های هوشمند ماکس پلانک و موسسه فناوری هاربین در تلاش جدید خود، راهی برای افزایش قدرت این ربات‌های کوچک با استفاده از یک جعبه دنده کوچک پیدا کرده‌اند که به افزایش قدرت آن‌ها کمک می‌کند.

نحوه افزایش قدرت ربات‌های کوچک

گیربکس در یک سمت خود از یک آهنربا بهره می‌برد که باعث می‌شود نیروی میدان مغناطیسی از طریق چرخ دنده‌های داخلی آن مهار شود. سپس با استفاده از ویژگی‌های هوشمندانه‌ای از جمله اجزای فنری و پیوندهای مکانیک، قدرت یک ربات را افزایش دهد. البته برای استفاده از گیربکس، ربات‌های کوچک باید به گونه‌ای ساخته شوند که بتوانند از مزیت‌های آن استفاده کنند.

دانشمندان برای آزمایش ایده خود، ساختارهای جعبه مانندی با قطعات دیواره‌ای فنری ساختند که وقتی گیربکس در معرض میدان مغناطیسی قرار می‌گرفت، به آرامی توسط گیربکس فشرده می‌شد. همچنین با استفاده از یک اتصال مکانیکی، دیواره‌ها در جای خود نگه داشته شدند تا فشار ایجاد شود. زمانی که فشار به مقدار معینی می‌رسید، دیواره‌ها رها شده و ربات را در جهت‌های دلخواهی فشار می‌دادند.

با استفاده از این رویکرد، محققان توانستند ربات‌هایی به شکل قلاب بسازند که قادر به بلند کردن وزن 103 گرم یا پرش‌هایی با ارتفاع 119 میلی‌متر بودند.

منبع:

https://digiato.com/article/2022/09/02/tiny-magnetically-actuated-gearbox-microrobots

۰ ۰

Ramjet 155 ؛ گلوله توپخانه‌ای رمجت جدید با قابلیت نقطه زنی و نابودی اهداف متحرک

دو پیمانکار نظامی، یکی از ایالات متحده و دیگری از اروپا، برای تولید یک گلوله هوویتزر جدید با هم همکاری خواهند کرد که می تواند توپخانه را به سلاح برتر و حاکم نبردهای زمینی تبدیل خواهد نمود. گلوله توپخانه ای Ramjet 155 نه تنها می تواند برد توپخانه را به بیش از ۴۴ مایل (۷۰.۵ کیلومتر) افزایش دهد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک را نیز دارد. این گلوله که هنوز در مرحله آزمایش است، به ارتش های ایالات متحده و ناتو امکان خواهد داد تا اهدافی در فاصله دور نابود کنند در حالی که خود در فاصله ای ایمن از توپخانه روسیه و چین قرار داشته باشند. تازه ترین تست Ramjet 155 که توسط بویینگ و Nammo در هفته اخیر اعلام شده، در ۲۸ ژوئن در مرکز آزمایش های نظامی آندویا در نروژ انجام شده است.

 

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

موتور رمجت این گلوله توپخانه ای با موفقیت روشن شده و ثبات پروازی را با فرآیند احتراق موتوری به خوبی کنترل شده نشان داده است. برای بیش از دو دهه، تکنولوژی توپخانه ای برای ارتش ایالات متحده اولویت کمی داشته است. تاکید پس از حوادث یازده سپتامبر بر جنگ های نامنظم و مبارزه علیه دشمنانی با قابلیت های نظامی کمتر مانند داعش و طالبان، نیاز به توپخانه های قدرتمند و دوربرد را کاهش داد. ارتش و نیروهای ویژه دریایی ایالات متحده، بدون مواجهه با یک تهدید توپخانه ای قابل توجه از سوی دشمنان، توانسته اند با مصونیت کامل عمل کرده و محل های استقرار حفاظت شده توپخانه ای را بدون نگرانی زیاد از آتش توپخانه دشمن ایجاد کنند، در حالی که حملات هوایی توانسته خلاء موجود برای هدف قرار دادن اهداف بسیار دوردست را پر کنند.

 

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

اما بازگشت به نبردهای بزرگ با کشورهای قدرتمند این رویه را تغییر داده است. نیروهای زمینی ایالات متحده باید بار دیگر با ارتش های بزرگ مبارزه کنند که سلاح های بسیار بزرگ تر و پیشرفته تری دارند. استفاده از نیروی هوایی برای هدف دادن اهداف دوردست با خطر ساقط شدن جنگنده ها و بمب افکن ها همراه است که از دست دادن خلبان و یک هواپیمای ۱۰۰ میلیون دلاری را در پی دارد. جنگ توپخانه ای بین اوکراین و روسیه که هر دو روزانه از صدها هوویتزر و سیستم پرتاب راکت چندگانه استفاده می کنند، یک یادآوری تلخ و واقعی از قدرت توپخانه و اتفاقی است که برای بازندگان در دوئل توپخانه ای رخ می دهد.

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

یکی از درس های بزرگی که جنگ توپخانه ای اوکراین به کشورهای متحد و دشمن داده این است که هر طرفی که بتواند گلوله های توپخانه ای دوربردتری شلیک کند بر میدان نبر حاکمیت خواهد داشت. هوویترزهای خودکششی ۱۵۲ میلیمتری -۲S19 Msta-S روسیه دارای برد ۲۴.۷ کیلومتری هستند. توپ خودکششی جدید روسیه به نام ۲S35 Koalitsiya دارای برد استاندارد ۴۰ کیلومتری است. این توپ ها توانسته اند هوویتزرهای خودکششی اوکراینی ۲S3 را در زمینه برد شکست دهند زیرا نمونه اوکراین تنها حدود ۲۰ کیلومتر برد دارند. در نتیجه نیروهای توپخانه ای اوکراین باید دائماً در برد توپ های روسی از توپخانه خود استفاده کنند که آن ها را در خطر مداوم شناسایی محل استقرار و نابودی قرار می دهد. در مقابل، توپچی های روسی می توانند با برنامه ریزی دقیق از برد توپخانه اوکراین دور مانده و به عملیات خود ادامه دهند.

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

بیشتر گلوله های توپخانه با منفجر کردن یک خرج پیشرانه در جانِ لوله توپ به سمت هدف پرتاب می شوند. این خرج انفجاری نوعی فشار را پشت گلوله ایجاد می کند که در ادامه گلوله را از لوله بیرون انداخته و به سمت هدف پرتاب می کند. هر چه مقدار و حجم این خرج انفجاری پیشران بیشتر باشد برد بیشتر خواهد بود اما این حجم نیز محدودیتی دارد و بعد از عبور از آن مقدار خاص، خطرناک خواهد شد. در مقابل، برخی از گلوله ها گازی را در جریان پرواز تزریق می کنند که اصطکاک با هوا را کاهش می دهد، روشی که با نام «base bleed» شناخته می شود. دیگر گلوله ها، که «گلوله های کمک راکتی» نامیده می شوند، از موتورهای راکتی واقعی برای طی مسافت های طولانی تر استفاده می کنند. گلوله های جدید Ramjet 155 که توسط بویینگ و کمپانی نظامی نروژی Nammo ساخته شده، اولین گلوله توپخانه ای است که از رمجت برای پیشرانه استفاده می کند.

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

این گلوله از سال ۲۰۱۹ در حال توسعه بوده است، زمانی که ارتش ایالات متحده آن را بخشی از برنامه توسعه برد گلوله توپخانه ای XM1155 دانسته و در آن سرمایه گذاری کرد. رمجت ها موتورهایی هواتنفسی هستند که با سرعت های بالا هوا را به درون خود کشیده و سپس آن را با گازهای تولید شده از احتراق سوخت ترکیب می کنند. در ادامه، هوا و بخار تحت فشار از طریق نازل های عقبی به بیرون هدایت شده که باعث ایجاد پیشرانه می شوند. گلوله رمجتی دارای برتری هایی بر تکنولوژی های base bleed و کمک راکتی است. یکی از آن ها این است که گلوله ها از اکسیژن موجود در هوا به عنوان پیشرانه استفاده می کنند و اکسیژن کافی در اتمسفر وجود دارد. این تکنولوژی میزان سوختی که گلوله باید در خود داشته باشد را کاهش می دهد. دوم اینکه برخلاف دیگر سیستم های پیشرانه گلوله های توپخانه، گلوله رمجتی می تواند در مسیر طولانی تری شتاب بگیرد که تا لحظه برخورد به هدف، سرعت بیشتری را برای آن ممکن می سازد.

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

البته گلوله رمجت نقاط ضعف خاص خودش را نیز دارد. یک مورد اضافه کردن موتور رمجت است که باعث می شود گلوله بسیار گران تر از گلوله های معمول توپخانه باشد. دوم اینکه گلوله باید دارای یک بسته هدایتی، باله های هدایت کننده و خود موتور رمجت باشد که قدرت حمل بار انفجاری گلوله را کاهش می دهد. اما مقایسه نقاط ضعف و قوت گلوله های رمجتی نشان می دهد که ارزشش را دارد. سیستم های قدیمی توپخانه ای بدون هدایت دقیق و قابلیت نقطه زنی، توانایی رها کردن گلوله، به شکلی دقیق و مستقیم روی هدف را ندارند و به جای آن، هدف را با رها کردن چندین گلوله روی حوالی هدف نابود می کنند. سیستم هدایت دقیق Ramjet 155 ظاهراً آنقدر دقیق است که بتواند یک گلوله را روی سر هدف بیندازد. بدین ترتیب نیازی به هدر دادن گلوله های بیشتر نبوده و مقدار مورد نیاز مواد منفجره در هر گلوله را نیز کاهش می دهد.

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

واحدهای توپخانه ای همچنین خواهند توانست از نیروهای زمینی که قبلاً مورد پشتیبانی نیروی هوایی قرار داشتند، پشتیبانی نماید. علاوه بر همه این ها، توانایی هدف قرار دادن اهداف متحرک نیز باعث می شود که تانک های دشمن نیز در خطر نابودی توسط این گلوله های رمجتی قرار داشته باشند. ارتش ایالات متحده اخیراً از یک هوویتزر جدید با برد ۴۳ مایل (۷۰ کیلومتر) به نام (ERCA) Extended Range Cannon Artillery رونمایی کرده است. اما آیا گلوله Ramjet 155 باعث بی استفاده شدن این سیستم توپخانه ای جدید می شود؟ نه اینطور نیست. Ramjet 155 می تواند در هوویتزرهای غیرخودکششی M777 ، هوویتزر خودکششی M109A7 و خود ERCA استفاده شود. بدون شک می توان از ترکیبی از گلوله های معمول و گلوله های رمجتی در این سیستم های توپخانه ای موجود استفاده کرد و پرسنل توپخانه از عرضه این گلوله جدید به خاطر کاهش دردسر، خطر و حجم کاری آن ها استقبال خواهند کرد.

گلوله توپخانه Ramjet 155 نه تنها می تواند به برد بیش از 44 مایل افزایش یابد بلکه توانایی قفل کردن روی هدف و نابود کردن اهداف متحرک

Ramjet 155 به خودی خود یک سلاح تغییر دهنده معادلات در میدان نبرد است، جایی که توپچی ها نمی توانند نیروهای دشمن را در فاصله چند ده کیلومتری مشاهد کنند. این گلوله جدید زمانی که روی یک سیستم شناسایی-تهاجمی به کار گرفته شود بیش از پیش قواعد نبرد را تغییر خواهد داد، زمانی که پهپادها و دیگر سیستم های جمع آوری اطلاعات با سیستم توپخانه ای دوبرد هماهنگ شوند. بدین ترتیب واحدهای توپخانه ای می توانند اهدافی در عمق بیشتر خاک دشمن را هدف قرار داده و گلوله های بیشتری را بدون نیاز به تغییر مکان برای فرار از آتش پدافندی دشمن پرتاب کنند.

منبع:

https://rooziato.com/1401414478/new-ramjet-artillery-shells/

۰ ۰

ابزار هوش مصنوعی جدید DeepMind تنها با یک عکس، ویدیوهای 30 ثانیه‌ای می‌سازد

دانشمندان گوگل در شرکت هوش مصنوعی دیپ‌مایند (DeepMind) ابزار جدیدی را معرفی کرده‌اند که Transframer نام دارد و می‌تواند پس از تجزیه‌و‌تحلیل محتوای تصویر، ویدیو کوتاهی بر اساس آن تولید کند.

ابزار هوش مصنوعی Transframer برای انجام کار خود، فقط به یک عکس نیاز دارد و پس از بررسی محتوای داخل آن، با استفاده از داده‌های آموزشی بسیار زیاد خود می‌تواند محیط اطراف و نحوه نمایش اشیا آن از زوایای مختلف را حدس بزند. همانطور که تیم DeepMind در توییتر توضیح می‌دهد، مدل هوش‌مصنوعی آن‌ها در پیش‌بینی ویدیو و مشاهده ترکیب‌ها عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند از یک تصویر، ویدیوهای 30 ثانیه‌ای تولید کند.

در پست وبلاگ دیپ‌مایند درباره این ابزار توضیح داده شده که Transframer با پیش‌بینی محیط اطراف تصاویر هدف، ویدیوهای خود را تولید می‌کند. به عنوان مثال، با حدس زدن صحیح یکی از صندلی‌های زیر، می‌تواند به کاربران نحوه نمایش یک شی واقعی از زاویه دیگر را نشان دهد.

کاربرد ابزار هوش مصنوعی جدید دیپ‌مایند

این چارچوب با توانایی تولید ویدیوی دقیق بر اساس مجموعه بسیار محدودی از داده‌ها، گام بزرگی در فناوری ویدیو محسوب می‌شود. قابلیت‌های Transframer همچنین نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای را در سایر عملیات‌ها و معیارهای مرتبط با ویدیو مانند طبقه بندی تصویر ارائه می‌کند.

علاوه بر این می‌تواند پیامدهای بالقوه بسیار زیادی برای صنایع مبتنی بر ویدیو، مانند توسعه بازی داشته باشد. محیط‌های فعلی توسعه بازی بر تکنیک‌های اصلی رندرینگ مانند سایه‌زنی، نقشه‌برداری بافت، عمق میدان و ردیابی پرتو تکیه دارند. فناوری‌هایی مانند Transframer این پتانسیل را دارند که با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای ساخت محیط، مسیر توسعه کاملا جدیدی را به توسعه‌دهندگان ارائه کنند و در عین حال، زمان، منابع و تلاش لازم برای ایجاد آن‌ها را کاهش دهند.

تیم هوش مصنوعی گوگل در طول چند سال گذشته پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. ماه گذشته آزمایشگاه هوش مصنوعی DeepMind از ابزاری به نام AlphaFold رونمایی کرد که با موفقیت، ساختار تقریبا تمام پروتئین‌های شناخته شده جهان را پیش‌بینی می‌کند.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

منبع:

https://digiato.com/article/2022/08/21/google-deepmind-video-single-frame

۰ ۰